شنبه 17 خرداد 1404
تاریخ ایجاد: سه شبه 23 اردیبهشت 1404   تاریخ بروزرسانی: سه شبه 23 اردیبهشت 1404   
با حضور دکتر نوذر نخعی، متخصص پزشکی اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی کرمان؛

نخستین جلسه آموزشی تبیین طرح آمایش امید در شبکه بهداشت شهرستان ارزوئیه برگزار شد

نخستین جلسه آموزشی تبیین طرح آمایش امید، با حضور کنشگران و مربیان طرح جوانی جمعیت، سپاه، بسیجیان، اداره تبلیغات اسلامی، مشاورین آموزش و پرورش و کارشناسان و مسئولین واحد های ستادی این شهرستان، یکشنبه ۲۱ اردیبهشت ماه در شبکه بهداشت شهرستان ارزوئیه برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان ارزوئیه، مهندس مرتضی امیری پاک مدیر شبکه بهداشت و درمان ارزوئیه گفت: جوانی جمعیت موضوع حیاتی و یکی از اولویت های اصلی کشور و وزارت بهداشت است، این وظیفه خطیر بر عهده تک تک ما گذاشته شده است، پس باید آن را با شدت و جدیت کامل پیش ببریم.
 
 متخصص پزشکی اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی کرمان، با بیان هدف این جلسه گفت: هدف این است در مورد موضوع بحران سالمندی جمعیت با عدد، رقم و منابع علمی جدید صحبت کنیم و ببینیم در دنیا چه گذشته است و چه اقداماتی باید انجام دهیم.
 
دکتر نوذر نخعی، در خصوص محرومیت یک منطقه گفت: به اعتقاد من منطقه ای محروم است که محبت در بین مردم آن منطقه کم باشد و شهرستان ارزوئیه محرومیتش از کرمان کم تر است.
 
وی ضمن اشاره به تعریف سالمندی بیان کرد: کشوری سالمند است که بالای ۱۴ درصد جمعیتش سالمند باشد و کشوری که ۲۰ درصد جمعیتش سالمند باشد( به ازای هر ۵ نفر یک نفر سالمند) این کشور بسیارسالمند و معادل یک فرد ۷۵ ساله است.
 
به گفته وی، استان های گیلان، مازندران، تهران به ترتیب  با ۱۱، ۹/۵، ۸/۵ درصد سالمند، پیرترین استان ها هستند و استان های سیستان و بلوچستان، هرمزگان، بوشهر، کهگیلویه و بویر احمد و خوزستان جوان‌ترین استان ها را به خود اختصاص داده اند.
 
دکتر نخعی، به پیش بینی وضعیت کشور با شرایط کنونی در ۲۰ سال آینده پرداخت و اظهار داشت: اگر با شرایط فعلی پیش برویم، در ۲۰ سال آینده، یک سوم جمعیت کشور ما سالمند خواهند بود.
 
وی به شاخص TFR اشاره کرد و گفت: شاخص TFR بیان می کند که انتظار می رود یک زن در دوران باروری خود چه تعداد فرزند به دنیا بیاورد.
 
متخصص پزشکی اجتماعی دانشگاه، اضافه کرد: شاخص TFR زیر ۱/۳ یعنی « تله جمعیتی»، که در سال ۱۴۰۳ استان های اصفهان، تهران، مرکزی، مازندران و البرز، این شاخص به زیر یک آمده است.
 
وی با نفی ارتباط کامل کاهش جمعیت با عوامل اقتصادی استدلال کرد: استان کرمان در یک دوره ۱۰ساله، ۲۰هزار نفر کاهش جمعیت داشته است، که بیشترین موارد کاهش مربوط به سال ۹۴ تا ۹۷ می باشد، بر اساس آمار در این سال ها کمترین تورم را در کشور داشته ایم.
 
وی با مثال دو کشور با وضع اقتصادی متفاوت، کره جنوبی و عراق با TFR به ترتیب ۰/۸ و ۲/۸ ادامه داد: اگر اقتصاد حرف اول را می زند چرا در کشورهایی که اقتصادشان خوب است آمار موالید پایین است؟ بنابراین باید فکر کنیم و این یک هشدار است.
 
دکتر نوذر نخعی ضمن اشاره به عوامل منجر به رفتار براساس نظریه رفتار برنامه ریزی شده اعلام کرد: وقتی رفتاری می خواهد شکل بگیرد، سه مولفه وجوددارد: ۱- نگرش فرد نسبت به رفتار ۲- برداشت فرد ۳- موانع 
 
وی افزود: در دنیای علم ثابت شده است که نگرش از همه چیز مهم تر است و در کودکی شکل می گیرد، ما باید کاری کنیم که فکر ها خراب نشود.
 
 دکتر نوذر نخعی، هنجار های ذهنی را در دو جمله "دیگران چه می کنند" و "دیگران چه می گویند" خلاصه کرد.
 
وی با اشاره مجدد به عوامل اقتصادی خاطرنشان کرد: موانع اقتصادی در قشر متوسط و بالا بیشتر جلوه می کند، یعنی فردی که وضعیت اقتصادی اش متوسط و پایین تر است، احتمال ازدواجش بیشتر است.
 
دکتر نخعی همچنین به مضرات استرس در دوران بارداری، اهمیت تماس پوست به پوست و واکسینه کردن فرزند با سیر محبت شدن اشاره کرد.
 
در پایان، انتظارات و اقداماتی که کارکنان بهداشتی در راستای جوانی جمعیت باید انجام دهند را بیان کرد و گفت: تا می توانیم نگذاریم سنت ها فراموش شوند و به آن ها افتخار کنیم.
 
گفتنی است، این جلسه در قالب دو گروه با هماهنگی واحد جوانی جمعیت و سلامت خانواده در سالن آموزش سلامت شبکه بهداشت برگزار شد و همچنین از خانواده های باشکوه با اهدای لوح تقدیر و گل تقدیر شد.

 

 

IMG_9744
IMG_9754
IMG_9766
IMG_9787
IMG_9789
IMG_9797
IMG_9799
IMG_9801
IMG_9807
IMG_9811
IMG_9817
IMG_9820
IMG_9822
IMG_9828
IMG_9835
IMG_9838
IMG_9843
IMG_9853
IMG_9866
IMG_9867
IMG_9868
IMG_9880
IMG_9886
IMG_9897
IMG_9898
IMG_9912
IMG_9920
IMG_9927
IMG_9932
IMG_9933
IMG_9939
IMG_9941
IMG_9949
IMG_9952
IMG_9962
IMG_9965
IMG_9966
IMG_9968
IMG_9971
IMG_9974
IMG_9976
IMG_9991
IMG_9995
IMG_9996
IMG_9997
IMG_9999